setembre 15, 2023

Aquest diumenge arriba la Fira de la Vinyala d’Òdena

La 12a edició de la Fira de la Vinyala arriba aquest diumenge 17 de setembre, de 10 a 15 hores, a Òdena. La Confraria de la Vinyala cuinarà 350 kg de vinyales per a degustar, i també es podrà gaudir de més de 10 receptes de restaurants participants que cuinaran el plat genuí de la Conca d’Òdena.

La Fira de la Vinyala, inclosa dins la Ruta Europea del Cargol, és ja la cita gastronòmica anual per excel·lència d’Òdena, nascuda amb l’objectiu de promocionar la població a partir d’un producte típic i culinàriament molt apreciat del municipi i de la Conca, com és el cargol de vinya.

A més de les propostes gastronòmiques entorn del cargol, encapçalades per la Confraria de la Vinyala i els restaurants participants de la zona, el programa d’actes també inclou activitats entorn aquesta temàtica.

Així, a part de degustar els diferents plats a partir de les 10h del matí, també es podrà visitar el mercat d’artesania, viure demostracions d’art i oficis, gaudir d’activitats per a la mainada, etc.

Dins el programa d’actes, també tindrà lloc la presentació dels nous capgrossos de l’Associació de Cultura Popular Odenenca.

Una de les novetats d’enguany és el 1r Aplec de Colles de la Vinyala, que acollirà tres colles anoienques que cuinaran les seves receptes per posteriorment dinar totes juntes. Amb tot, una nova activitat dins la festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina de la vinyala, per fer-la més participada.

Un any més, es podran comprar les carmanyoles de degustació online, per tal de tastar el plat genuí de la Conca d’Òdena, el cargol de vinya, evitant cues, a través de la pàgina lavinyala.cat. 

Festa de la Verema amb l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena i el Pubillatge d’Òdena

Dins el programa d’actes de la fira també tindrà lloc la festa de la verema, amb la tradicional trepitjada de raïm de la Verema 2023, gràcies a la col·laboració del Pubillatge d’Òdena i l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena.

Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés. 

Podeu consultar el plànol de la fira aquí.

chevron-down