setembre 3, 2023

La 12a Fira de la Vinyala d’Òdena arriba amb el 1r aplec de colles del cargol

L’organització de la Fira de la Vinyala està coent la 12a edició de la trobada dels amants del cargol de vinya, pel proper diumenge 17 de setembre, de 10 a 15 hores, a Òdena. Enguany, l’esdeveniment arriba amb una gran novetat: el primer aplec de colles de la Vinyala d’Òdena.

La Fira de la Vinyala, inclosa dins la Ruta Europea del Cargol, és ja la cita gastronòmica anual per excel·lència d’Òdena, nascuda amb l’objectiu de promocionar la població a partir d’un producte típic i culinàriament molt apreciat del municipi i de la Conca, com és el cargol de vinya.

A més de les propostes gastronòmiques entorn del cargol, encapçalades per la Confraria de la Vinyala i els restaurants participants de la zona, el programa d’actes també inclou activitats entorn aquesta temàtica.

Així, a més de degustar els diferents plats a partir de les 10h del matí, també es podrà visitar el mercat d’artesania, viure demostracions d’art i oficis, gaudir d’activitats per a la mainada, etc.

350 kg de vinyales per degustar i 1r Aplec de la Vinyala d’Òdena

La 12a edició de la Fira de la Vinyala arriba amb una gran novetat: el 1r Aplec de la Vinyala d’Òdena, que acollirà tres colles anoienques que cuinaran les seves receptes per posteriorment dinar totes juntes. Amb tot, una nova activitat dins la festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina de la vinyala, per fer-la més participada.

Pel públic en general, la Confraria de la Vinyala cuinarà 350 kg de vinyales, per degustar a la mateixa fira, a unes taules habilitades per a l’ocasió, o bé per a emportar amb carmanyoles especials.

La Fira de la Vinyala és una fira inèdita a Catalunya dedicada al cargol de vinya, una varietat de caragol molt apreciat culinàriament a Òdena i a la comarca de l'Anoia. La Fira és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament d’Òdena, coordinada per Mapamundi Produccions, amb la col·laboració especial de la Confraria de la Vinyala, i el suport del Consell Comarcal de l’Anoia, el seu departament Anoia Turisme, i la Diputació de Barcelona.

chevron-down