setembre 10, 2020

Òdena viu la desena edició de la Fira de la Vinyala

L’activitat tindrà lloc el diumenge 19 de setembre

Òdena viurà, el diumenge 19 de setembre, una nova edició de la Fira de la Vinyala

Després que l’activitat, a causa de la situació sanitària l'any passat va celebrar-se en un format d’excepcionalitat, trucant a un dels restaurants i encomanant taula o emportar-se la carmanyola per menjar els cargols a casa, aquesta desena edició reprén el seu format habitual.

Durant el matí i migidia de diumenge, 19 de setembre el Parc de la Font acollirà més d’una vintena d’establiments, de diferents poblacions de l’Anoia. Seran: bar Fénix, bar Jordi, El café de l’Ateneu, rostisseria les Comes, restaurant l’Andorrà, restaurant cal Taribó, restaurant Canaletes, restaurant Carpi, restaurant Castell de Rubió, restaurant Catalunya, restaurant el Jardí, restaurant els Cubs, restaurant la Cassoleta de Montbui, restaurant l’Escorxador, restaurant l’Eucaria, restaurant el Racó del Traginer, restaurant Samuntà, restaurant Scorpia, celler Figueres, celler Grau i Grau, cervesa els Minairons i Igualavins. Tots aquests restauradors cuinaran, el tercer cap de setmana de setembre, plats i plats de cargols per satisfer la demanda de tothom. A la web lavinyala.cat es podrà consultar el llistat, contacte i plat que cuinarà cada restaurant participan.

En el marc de la Fira també tindrà lloc, com en altres edicions, el premi al millor plat de vinyales segons el jurat popular. Les votacions es podran fer online a través de la web de la fira. També es realitzarà el premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala.

La Fira de la Vinyala és un esdeveniment inèdit a Catalunya dedicat al cargol de vinya, una varietat de mol·lusc molt apreciat culinàriament a Òdena i a l’Anoia. Amb aquesta fira la població anoienca es dóna a conèixer i es promociona el sector de la restauració de la comarca. Aquesta activitat és una combinació perfecte entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica, tot i que aquest any sigui del tot diferent a anteriors edicions.

chevron-down