setembre 8, 2019

Programa espectacular per aquesta 9ena edició

Estem en marxa amb l'edició de La Vinyala 2019! Com sempre amb el cargol vinyala com a protagonista, amb degustacions, tallers infantils amb cargols, venda d'utensilis per a cuinar cargols...

Pren nota i no et perdis res. Aquest és el programa d'enguany:

  • Degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d'Òdena i de l'Anoia. La degustació de plats es realitzarà al Parc de la Font a partir de les 10 del matí, comprant directament les tapes i els vins als expositors. Hi haurà diferents degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l'adquisició de carmanyoles.
  • Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions,us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.
   A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala cuinarà grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les. Només la compra d'aquestes serà a través de Vinyalons (la moneda de la fira que s'ha de bescanviar), la resta de degustacions serà directament amb euros a cada expositor.
  • Festa de la Verema. A les 11 hores al Parc de La Font. La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d'Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés.
  • Mostra de productes i artesania alimentària de l'Anoia.
  • Actuació musical dels Txalapartaris. Instrument de percussió del País Basc composat per taulons de fusta, de pissarra... que es colpegen amb quatre pals.
  • Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles... i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració...
  • Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.
  • Mostra d’arts i oficis. Demostracions d'antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta...
  • Atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena. A les 12h al Parc de la Font. Reconeixement a la iaia i l'avi de més edat del municipi. També es donarà un reconeixement a les parelles d'Òdena que han complert 50 anys o més de casats.
   Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per restauradors i especialistes en la gastronomia del cargol i premi a la millor tapa segons votació popular.
  • Premi "Troba la vinyala esquerrana". Qui trobi una closca que giri al contrari de les agulles del rellotge obtindrà un premi consitent en gaudir de tots els sopars de la Confraria de La Vinyala durant un any.
  • Actes i activitats presentats per l'animador Pep Callau

chevron-down