D-17209-0287

 

 

 

 

 

La curses de vinyales són una activitat adreçada a infants d’entre 4 i 9 anys. Vols ser una activitat simpàtica, gens lligada amb la competició, sinó amb el riure i el fet de passar-ho bé. Només podran participar cargols de la varietat vinyala. Els participants podran portar-se la vinyala, però si un concursant no en té, l’organització n’hi deixarà una. La vinyala guanyadora serà aquella que tot el seu cos traspassi la línia de meta.

Es faran dos tipus de curses, la circular i la de pista.

- CURSA CIRCULAR

Es tracta de posar els cargols en una taula on hi haurà dibuixats dos cercles concèntrics. El cercle interior serà el lloc de sortida. L’arribada serà la línia dels cercle exterior. Guanyarà la vinyala que, sortint del cercle interior, arribi primer a la línia del cercle exterior. En aquesta cursa cada vinyala portarà el seu dorsal.

 

- CURSA DE PISTA

El camp de les curses en  aquest cas serà una estructura de llistons paral·lels. Cada vinyala prendrà la sortida d’un llistó. Guanyarà la vinyala que arribi primer a l’altre costat del llistó.

En les dues modalitats de cursa està permès animar a les vinyales de la manera que cada concursant cregui convenient. Es poden utilitzar ruixadors o esprais d’aigua que simulin la pluja i fulles de plantes. No està permès tocar cap vinyala una vegada s’hagi iniciat la cursa. S’establirà un temps màxim en cada cursa, podent donar-se per acabada quan un mínim de tres vinyales hagin arribat a la meta.

Està permès que una vinyala passi per sobre d’una altra.

Qualsevol infracció comportarà que la vinyala de l’infractor torni a la sortida.

En cap cas es permetrà fer cap tipus de lesió a les vinyales. Un animador ajudarà als infants en organització de les curses.

 

HORARIS

Inscripcions a la Plaça Major a les 11 hores

Curses a partir de les 12 hores

 

 

chevron-down