setembre 6, 2023

Setembre gastronòmic a Òdena: Fira de la Vinyala, Festa de la Verema i Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt

Setembre és el mes gastronòmic per excel·lència d’Òdena, que acull tres cites indispensables pels amants de la gastronomia de proximitat. Per una banda, la Fira de la Vinyala amb la Festa de la Verema, el pròxim diumenge 17 de setembre, i per l’altra la Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt, previst per dissabte 23 de setembre.

La Fira de la Vinyala, inclosa dins la Ruta Europea del Cargol, celebra la seva 12a edició amb la col·laboració, com cada any, de la Confraria de la Vinyala d’Òdena. Enguany la fira compta amb una gran novetat: el 1r Aplec de la Vinyala d’Òdena, que acollirà tres colles anoienques que cuinaran les seves receptes per posteriorment dinar totes juntes. 

A més de les propostes gastronòmiques entorn del cargol, encapçalades per la Confraria de la Vinyala i els restaurants participants de la zona, el programa d’actes també inclou activitats entorn aquesta temàtica.

Així, a més de degustar els diferents plats a partir de les 10h del matí, també es podrà visitar el mercat d’artesania, viure demostracions d’arts i oficis, gaudir d’activitats per a la mainada, etc.

Per la seva banda, la Festa de la Verema és el complement a la Fira de la Vinyala que tanca l’estreta relació que té la vinya, les barraques de vinya, el vi i les vinyales amb el municipi. Una activitat que se celebrarà gràcies a la col·laboració de l'Associació de Petits Viticultors de la Conca d'Òdena, que va agafar els últims anys el relleu a l'Associació de Veïns de la Guixera que tants any havia col·laborat.

Pel que fa a la Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt, arriba, un any més, de la ma de l’Associació d’Amics de la Cervesa La Bromera. La fira combinarà l’ambient gastronòmic vinculat amb la cervesa i les degustacions, amb un ambient familiar dins l'entorn rural de l’Espelt, amb cervesers artesanals vinguts d'arreu i música en directe.

Us convidem a gaudir d’aquestes tres cites gastronòmiques que cada any se celebren al nostre municipi gràcies a la implicació d’entitats i empreses del territori.

chevron-down